Despre noi

Suntem un grup de tineri ambițioși care ne-am propus să demonstrăm faptul că succesul deplin al colectării selective este posibil.

Primul pas este să acceptăm faptul că această inițiativă necesită o învățare reciprocă.

Învățăm împreună unii de la ceilalți. Împărtășim idei, rapoarte, studii, analize, reușite, zâmbete. Gândim ca o echipă care își unește resursele pentru îndeplinirea unui scop comun.

Al doilea pas este să învățăm să respectăm toate comunitățile, inclusiv cele în care mergem în vizită.

Colectarea selectivă începe la domiciliu și continuă în fiecare loc în care mergem. Dacă ajungem într-o comunitate în care, decocamdată, nu există puncte de colectare selectivă este de datoria fiecăruia dintre noi să devină un model. În loc să aruncăm deșeurile unde și cum ne este mai comod, le putem transporta până la cel mai apropiat punct de colectare selectivă. Exact cum procedează iubitorii de drumeții în rezervații naturale. Din respect față de natură, ei își transportă propriile ambalaje până la ieșire din rezervație.

Succesul acestei inițiative ne obligă să venim în sprijinul tuturor comunităților din țară. Abia în clipa în care vor exista puncte de colectare selectivă în fiecare comunitate și fiecare dintre noi va colecta selectiv putem spune că am reușit.

Implică-te!

Cum te poți implica? Există mai multe modalități. Poți începe cu întocmirea unui proiect și căutarea unui finanțator. Poți transmite autorităților locale diverse locații unde crezi că un punct de colectare selectivă ar fi bine venit. Te poți implica ca voluntar în diverse proiecte de mediu. Sau, cel mai simplu dar și cel mai important, să colectezi selectiv.